Nordmenn på reise

Som et tilsvar på kritikken mot manglende oppfølging av nordmenn i trøbbel i utlandet, har UD besluttet å tilby en bærbar, oppblåsbar velferdsstat nordmenn kan ta med seg på utenlandsreiser. Velferdsstaten måler 80×50 cm og får plass i en romslig ryggsekk.

– Vi har fått mange henvendelser fra nordmenn i utlandet som reagerer på manglende oppfølging når de kommer i skade for å smugle narkotika, drepe eller voldta lokalbefolkningen, sier førstekonsulent Ola Nordmann i UD.

Den bærbare velferdsstaten utløses ved å trekke i en snor. Et fullt operativt NAV-kontor, komplett med saksbehandler med sosionomkompetanse, ubegrensede økonomiske ressurser og beslutningsmyndighet over lokale politistyrker, blir da blåst opp.

Etter at den oppblåsbare velferdsstaten ble lansert, har ikke kritikken latt vente på seg. En nordmann som pådro seg syfilis på et horehus i Pattaya er traumatisert etter «en uutholdelig smertefull» ventetid på hele tre sekunder før NAV-kontoret blåste seg opp og han omsider fikk tilgang på skjema RF-0182 for refusjon av helseutgifter i utlandet.

En landsmann som nylig ble fengslet i Mekka etter å ha klatret opp på Kaba, syngende «Drita full før Drøbaksundet» i beruset tilstand, synes NAV-saksbehandleren var ufikst kledd og snakket en vanskelig dialekt. – Espressomaskinen var dessuten i ustand, påpeker mannen, som varsler søksmål.

Nordmann legger seg flat for kritikken: – Slik kan vi selvsagt ikke ha det i verdens rikeste og beste land i 2010, sier han. Men strakstiltak er ifølge Nordmann allerede satt i verk: – For å bedre kunne ta imot publikums kritikk, vil vi derfor om kort tid tilby reisende en bærbar sivilombudsmann som får plass i en romslig dameveske.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s