A la carte?

Debatten om surrogatmor får tankene over på detbatt om gen- og bioteknologi. Går utviklingen i retning av bestillingssamfunnet:

Fra menyen:

Kjønn 1: Gutt
Høyde: 183,5 cm
Hårfarge: Arisk blond
IQ: 186
Ekstraustyr: Styrket immunforsvar.

Kjønn 2: Jente
Høyde: 176 cm
Hårfarge: Kobberrødt
IQ: 186
Ekstraustyr: Styrket immunforsvar.

Er det slik vi vil ha det?

Reklamer

5 responses to “A la carte?

 1. Tror du virkelig at det er sånn det fungerer? Da har du ikke skjønt mye! De som går gjennom en surogatiprosess har nok neppe disse tankene når de starter prosessen. De som kan bruker egne gener (der mor ikke kan få barn pga at hun ikke har livmor eller lignende), evt de bruker donor – men denne blir nok ikke valgt utfra dine litt syke fantasier.

  De som bruker surrogat ønsker setg et barn på lik linje med dem som kan lage dem selv. De færreste tenker på å lage et bestillingsbarn, slik du fremstiller det.

  Vil du vite mer kan du se på surrogati.no

 2. snupperulle.
  Til det første spørsmålet ditt. Nei, for det fleste tror jeg ikke det.

  Men poenget mitt er som jeg skriver – temaet leder tankene over på debatten om gen- og bioteknologi. Og i den sammenheng er det jo et poeng at man skal kunne «bestille» seg det avkommet man ønsker seg.

  Forøvrig har jo Jan Thomas og partner synliggjort at noen er opptatt av å plukke ut «pene» surrogatmødre; så helt fjernt fra virkeligheten er dette ikke.

  Min utgangspunkt er forøvrig naturens gang, så er det andres fantasi som bidrar til å fjerne grenser og gjøre det umulige mulig. Det kan du ikke lukke øynene for, og da blir spørsmålet du må besvare: Synes du en slik utvikling er grei?

 3. kanskje Jan Thomas er litt fjern? min sæd og konas egg er vel super blanding uansett? bare livmoren er ny her, ikke noe annet.
  vi skal utføre det snart.

 4. Ærlig talt, hvis moren ikke har livmor burde de innse at det er mer riktig og adoptere, da. Hvis far ikke vil, men ha sine gener spredd videre, bør han eventuelt vurdere skillsmisse, eller innse at noen ganger så taper man her i livet.

 5. nei for følelser får man ikke ha i komunist Norge? Ståle vil bestemme over andres liv, selv om jeg er enig i at mange barn burde adopteres. Bare adopsjon er vanskeligere og dyrere og staten legger seg i det også.
  medfølelse er ukjent for noen, men men.
  skatt betaler vi men får ikke lov til å få barn?
  duste Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s