På sporet av Barentshavet

Det er veldig spennende at det omsider er enighet om grensedelingen mellom Norge og Russland i Barentshavet. Jeg tror likevel Dagsavisens Arne Strand bør være varsom med å hylle Jens Stoltenberg for innsatsen – forøvrig hva med samrådsministeren som er født «et steinkast» unna. Derimot er jeg veldig enig i anlysene om den russiske presidentens innsats – dvs holdningsendringen vi nå ser konturen av fra Russland. Det er ikke en svakhet å kompromisse. Etter 40-års «forhandlinger«, synes jeg faktisk dette er et akseptabelt resultat.

Utvilsomt åpnet dette for nye muligheter i nord. Det er bra. Ikke minst for lokalsamfunnene langs kysten. Jeg bare håper vi nå vil se engasjement for å utnytte naturens ressurser på en bærekraftig måte – og at man ikke faller tilbake på «nå må staten komme å ordne opp». Her trengs ikke først og fremst statlige arbeidsplasser, men gründere, stå-på-vilje og privat næringsliv. Det finnes – så lykke til!

Det er heller ingen tvil om at dette vil utfordre klima og miljøpolitikken. Som teknologioptimist har jeg likevel tro på at ved å stille klare og strenge miljøkrav, så vil vi klare å få til en bærekraftig utnyttelse i dette området.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s